Intervjuer/Reportasje

Dyrsku`n i Seljord

Om du ikke har vært på Dyrsku’n, er du kanskje av de få, for ikke mindre enn 89 500 besøkte det populære arrangementet i år.

Tekst og foto: Oda Christensen

Leder for markedsføring og kommunikasjon i Geno

oda.christensen@geno.no

Styreleder Vegard Smenes, styremedlem Gunn Randi Finstad og Os Id sin Bernt Olav Langbekkhei møtte mange interesserte produsenter under årets Dyrsku.

Årets NRF-ku heter Gunda og ble påmeldt av avløser Emilie Kampenhøi.

Det var mange som ville se sæduttak.. Røkterne Ole Peder Byenstuen og Jimmy Marken hadde god kontroll.

Brit-Ellen Bøhn og Ole Anders Hodnungseth fra Gol var godt fornøyd med Dysku`n.

Geno var selvsagt på plass med ikke mindre enn to okser, en okse av Telemarksfe og en ren NRF-okse. Som vanlig var det stor interesse rundt oksene, og det ble også vist sæduttak. Årets kvigeauksjon endte med noen kupp for dem som fikk sikret seg en av de to fine embryokvigene.

Embryokvige havnet på Gol

Kviga Dokka ble med til Gol med godt fornøyde Brit-Ellen Bøhn og Ole Anders Hodnungseth. Og fra Gol meldes det fra Brit-Ellen om tidenes Dyrsku. – Ikke bare fikk vi kjøpt en flott elitekvige, vi endte også med en premie på 20 RedX doser!

Geno representert fra styre og ansatte

Gjestene på Dyrsku`n fikk også ta en hyggelig prat med styreleder Vegard Smenes og styremedlem i Geno Gunn Randi Finstad. I tillegg til Ole Peder Byenstuen, Jimmy Marken og Kristin Mengshol fra Geno. Bernt Olav Langbekkhei fra OS ID kunne fortelle om bruken av aktivitetsmålere og alle fordelene det gir i besetningene.

Populært var også mikroskopet med levende sædceller og selvsagt også VR-brillene, hvor små og store fikk teste sin melkekompetanse.

Årets NRF-ku

Ingen Dyrsku`n uten et prisdryss. Årets NRF ku heter Gunda og holder til vanlig til på Kråkerøy utenfor Fredrikstad. Det var avløser Emilie Kampenhøi som hadde ideen om å stille den to år gamle Gunda, og eier Lars Håkon Wennersberg er stolt av både avløser og ku.